Broker's Time Broker's Time
Left_column_gdpr_cover

Κλαδικά νέα

Α. Σαρρηγεωργίου: Σε κομβικό σημείο ο κλάδος

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου  με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 11η Νοεμβρίου, απηύθυνε στους εργαζομένους του κλάδου την παρακάτω επιστολή.

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η 11η Νοεμβρίου είναι η ημέρα του κλάδου μας. Η Ημέρα Ασφάλισης που καθιερώθηκε συμβολικά το 2004, είναι μία ημέρα γιορτής για όλους εμάς, τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς που στόχο έχει να αναδείξει την προστασία και προσφορά της Ασφάλισης στην κοινωνία και την οικονομία.

Ως κλάδος βρισκόμαστε σήμερα σε κομβικό σημείο, κρίσιμο για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Από τη μια υπάρχει έλλειμμα ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας, που αντικατοπτρίζεται στην μικρή κατά κεφαλήν ασφαλιστική δαπάνη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ από την άλλη τα τελευταία χρόνια οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης, για ένα σίγουρο και βιώσιμο μέλλον.

Στη νέα αυτή εποχή όλοι εμείς, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε καθημερινά στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, συνεισφέρουμε σημαντικά και ουσιαστικά με την τεχνογνωσία μας και την εμπειρία μας στην υποστήριξη των πολιτών από κάθε λογής κινδύνους και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό. Στόχος μας, να είμαστε μια ασφαλιστική αγορά η οποία στέκεται δίπλα στους ασφαλισμένους με συνεχώς μεγαλύτερη αξιοπιστία, να εργαζόμαστε με συνέπεια και ειλικρίνεια προς όφελός τους και μαζί να διαμορφώσουμε έναν κλάδο με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο.

Φέτος, με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης, συνεχίζοντας τις δράσεις ανάδειξης της αξίας της Ασφάλισης προς το κοινό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ως Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ένα σύνολο δράσεων που πιστεύουμε αναδεικνύουν την πιο σύγχρονη και “έξυπνη” εικόνα του κλάδου της ασφάλισης στο σύνολό του. Με το κεντρικό μήνυμα «ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω», η νέα ψηφιακή καμπάνια ενημέρωσης πολιτών που θα δούμε σύντομα στοχεύει στην αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης και έρχεται να προβληματίσει με έναν διαφορετικό, πρωτότυπο, ανάλαφρο και σύγχρονο τρόπο, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να πάρουν τα απρόβλεπτα στη ζωή μας.

Η καμπάνια θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου, με μία teaser επικοινωνία στα Social Media και θα συνεχίσει με 4 διαφορετικά, αποκαλυπτικά και ανατρεπτικά videos.

Εκ μέρους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος θα ήθελα να σας προσκαλέσω να αγκαλιάσετε και εσείς, ατομικά και εταιρικά, τη νέα μας προσπάθεια και να μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη Facebook σελίδα και στο website της ΕΑΕΕ, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης της κοινωνίας μεταφέροντας το μήνυμα της Ασφάλισης 365 μέρες το χρόνο. Όσο αναπτύσσεται η ασφαλιστική συνείδηση, τόσο η αγορά θα γίνεται πιο δυνατή και θα στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνική ευαισθησία. Παράλληλα θα ωφελείται η εθνική οικονομία και η χώρα μας πολλαπλά από τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα που η αγορά μας δημιουργεί.

Η δική σας συμβολή και υποστήριξη σε πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και εξελίσσουν τον κλάδο μας είναι καθοριστικής σημασίας.”

« Επιστροφή

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΑ

29 Νοεμβρίου 2018 13:23

Ο ΣΕΜΑ παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, προτρέπει όλους τους φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης,...

Περισσότερα »

Κώδικα Δεοντολογίας καταρτίζει ο ΣΕΜΑ

08 Νοεμβρίου 2018 13:48

Στην κατάρτιση επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων προβαίνει ο ΣΕΜΑ, με στόχο την...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Τα καινούρια γραφεία της Mega Brokers σηματοδοτούν τη νέα εποχή της εταιρείας

08 Νοεμβρίου 2018 08:48

Σε μία ξεχωριστή βραδιά, πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα, χαμόγελα, ευχές, φώτα και μουσικές,...

Περισσότερα »

H Truck & Cargo Insurance - Samoladas στην FROZEN FOOD & FOOD LOGISTICS

08 Νοεμβρίου 2018 08:41

Αποτελεσματικές ασφαλιστικές λύσεις για τα food logistics και την ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα θα παρουσιάσει η ομάδα...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

30 χρόνια ΣΕΜΑ. Αποφασισμένος να μη συμβιβαστεί

19 Οκτωβρίου 2018 14:20

Αναδημοσίευση από www.insurancedaily.gr Ψήφο εμπιστοσύνης συνεχίζει να δίνει η Ασφαλιστική Αγορά στον Σύνδεσμο...

Περισσότερα »

Ι. Ξηρογιαννόπουλος: Ο ΣΕΜΑ περνά στον 4ο κύκλο ζωής του

19 Οκτωβρίου 2018 12:26

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr της Ελενας Ερμείδου Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

Α. Σαρρηγεωργίου: Σε κομβικό σημείο ο κλάδος

12 Νοεμβρίου 2018 08:33

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου  με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης,...

Περισσότερα »

Συλλογική κουζίνα προσφοράς από τον ΣΕΣΑΕ

05 Νοεμβρίου 2018 08:58

Μια ξεχωριστή δράση προσφοράς στην κοινωνία μέσω του εθελοντισμού οργανώνει και φέτος ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και...

Περισσότερα »