Broker's Time Broker's Time
Left_column_gdpr_cover

Τελευταία Νέα

Ενίσχυση οργανωτικών δομών του ΣΕΜΑ

Νέες οργανωτικές δομές αποκτά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) με στόχο την ενίσχυση των στρατηγικών του, την ανάληψη αποτελεσματικότερων δράσεων για το ασφαλιστικό γίγνεσθαι, αλλά και την υλοποίηση ουσιαστικότερων συνεργειών με τους θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς, αφενός για την τόνωση της ασφαλιστικής συνείδησης των Ελλήνων και αφετέρου για τη μέγιστη δυνατή συνδρομή του κλάδου στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.

Για το σκοπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ συγκρότησε τέσσερις Επιτροπές οι οποίες θα μοιραστούν την ευθύνη υλοποίησης των πρωτοβουλιών που σχεδιάζει ο Σύνδεσμος για τη διετία 2015-2016. Ειδικότερα πρόκειται για:

  • Την Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων και Οργάνωσης υπεύθυνοςτης οποίας ορίσθηκε ο κ. Γιώργος Καραβίας και την υποεπιτροπή Ανταγωνισμού με υπεύθυνο τον κ. Γιώργο  Κούμπα.
  • Την Επιτροπή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων όπου υπεύθυνη ανέλαβε η κ. Ευγενία Καφφετζή και την υποεπιτροπή Διεθνών Σχέσεων που θα λειτουργήσει υπό την κ. Βασιλική Δράκου.
  • Την Επιτροπή Οικονομικών Πόρων και Χορηγιών της οποίας ηγείται ο κ. Κ. Αλφιέρης.
  • Την Επιτροπή Μελών και Προστιθέμενης Αξίας την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η διοίκηση του ΣΕΜΑ θα ορίσει τα μέλη των Επιτροπών και υποεπιτροπών, ώστε άμεσα να αναλάβουν δράση, αλλά και να δημιουργήσουν όπου κριθεί σκόπιμο adhoc Ομάδες Εργασίας. με τη συμμετοχή μελών του Συνδέσμου ή και εξειδικευμένων Επιτροπών.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ και υπεύθυνος της Επιτροπής Θεσμικών Θεμάτων και Οργάνωσης, κ. Γ. Καραβίας «προτεραιότητα του Συνδέσμου θα είναι να δώσει έμφαση στην εδραίωση της καλής εικόνας του στην αγορά, στο ρόλο που διαδραματίζει ο μεσίτης ασφαλίσεων για τη στήριξη του επιχειρείν και τη διασφάλιση κάθε επενδυτικού ρίσκου, αλλάκαι στην αναβάθμιση των σχέσεων συνεργασίας τόσο μεταξύ των μελών του ΣΕΜΑ, όσο και με τα θεσμικά όργανα και τις ασφαλιστικές εταιρείες».

Η υπεύθυνη της Επιτροπής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, κ. Ευγενία Καφφετζή, υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για τον κλάδο « η τόνωση της εξωστρέφειας του Συνδέσμου, καθώς και η συστηματική παρακολούθηση των συνθηκών και τάσεων που επικρατούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον και των επιπτώσεων αυτών στον τρόπο άσκησης των εργασιών του μεσίτη και στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των επαγγελματιών- μελών του συνδέσμου».

Κατά τον υπεύθυνο της Επιτροπής Οικονομικών Πόρων και Χορηγιών κ. Κ. Αλφιέρη, «σημαντική προοπτική για τον κλάδο αποτελεί η διαμόρφωση ενός περισσότερο σύγχρονου επιχειρηματικού προτύπου για τον Έλληνα Μεσίτη Ασφαλίσεων, αλλά και η συστηματικότερη ενασχόλησή του με τις συνεχιζόμενες αλλαγές στο οικονομικό, κοινωνικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, αλλαγές που επιφέρουν ανατροπές στον τρόπο άσκησης των εργασιών του μεσίτη, ενώ δημιουργούν την ανάγκη επεξεργασίας προτάσεων προς την εποπτική αρχή και της πολιτείας».

Τέλος, από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Επιτροπής Μελών και Προστιθέμενης Αξίας, κ. Γ. Ξηρογιαννόπουλος, τονίζει ότι «στους στόχους της επόμενης διετίας περιλαμβάνονται η βελτίωση του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη του συνδέσμου, η συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης της  ποιοτικής σύνθεσης της λίστας μελών, σε συνδυασμό με ένταξη σε αυτή νέων μελών, η συνεχής βελτίωση της οργανωτικής δομής του Συνδέσμου και των Επιτροπών δράσης, με την ενεργοποίηση κάθε διαθέσιμης δύναμηςκαθώς επίσης και η δημιουργία Επιχειρηματικού Προτύπου Μεσίτη Ασφαλίσεως».

« Επιστροφή

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΜΑ

29 Νοεμβρίου 2018 13:23

Ο ΣΕΜΑ παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, προτρέπει όλους τους φορείς της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης,...

Περισσότερα »

Κώδικα Δεοντολογίας καταρτίζει ο ΣΕΜΑ

08 Νοεμβρίου 2018 13:48

Στην κατάρτιση επικαιροποιημένου Κώδικα Δεοντολογίας για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων προβαίνει ο ΣΕΜΑ, με στόχο την...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Τα καινούρια γραφεία της Mega Brokers σηματοδοτούν τη νέα εποχή της εταιρείας

08 Νοεμβρίου 2018 08:48

Σε μία ξεχωριστή βραδιά, πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα, χαμόγελα, ευχές, φώτα και μουσικές,...

Περισσότερα »

H Truck & Cargo Insurance - Samoladas στην FROZEN FOOD & FOOD LOGISTICS

08 Νοεμβρίου 2018 08:41

Αποτελεσματικές ασφαλιστικές λύσεις για τα food logistics και την ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα θα παρουσιάσει η ομάδα...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

30 χρόνια ΣΕΜΑ. Αποφασισμένος να μη συμβιβαστεί

19 Οκτωβρίου 2018 14:20

Αναδημοσίευση από www.insurancedaily.gr Ψήφο εμπιστοσύνης συνεχίζει να δίνει η Ασφαλιστική Αγορά στον Σύνδεσμο...

Περισσότερα »

Ι. Ξηρογιαννόπουλος: Ο ΣΕΜΑ περνά στον 4ο κύκλο ζωής του

19 Οκτωβρίου 2018 12:26

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr της Ελενας Ερμείδου Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

Α. Σαρρηγεωργίου: Σε κομβικό σημείο ο κλάδος

12 Νοεμβρίου 2018 08:33

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου  με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης,...

Περισσότερα »

Συλλογική κουζίνα προσφοράς από τον ΣΕΣΑΕ

05 Νοεμβρίου 2018 08:58

Μια ξεχωριστή δράση προσφοράς στην κοινωνία μέσω του εθελοντισμού οργανώνει και φέτος ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και...

Περισσότερα »