Broker's Time Broker's Time

Κλαδικά νέα

Mαργαρίτα Αντωνάκη: Πρωτοποριακή υπηρεσία η πλατφόρμα των ασφαλιστών

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να επαληθεύουν την επαγγελματική επάρκεια και την πιστοποίηση των ασφαλιστών, έθεσαν σε λειτουργία από τις 4 Ιανουαρίου οι ενώσεις Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Μαργαρίτα Αντωνάκη, πρόκειται για “νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για όλους τους πολίτες που έρχονται σε επαφή με κάποιον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, επειδή θέλουν να συνάψουν μια ασφάλιση και να αγοράσουν ένα ασφαλιστικό προϊόν”. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που έρχεται να καλύψει ένα κενό, αλλά και μια υποχρέωση της χώρας, στην οποία οι πολίτες θα βρίσκουν “όλους τους ασφαλιστικούς μεσολαβητές”.

Με τη δημιουργία του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών η Ελλάδα εναρμονίζεται ως χώρα με την κοινοτική νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι κάθε κράτος-μέλος έπρεπε να ενεργοποιήσει ένα ενιαίο σημείο πληροφόρησης δια του οποίου κάθε πολίτης θα μπορεί να εξακριβώσει “αν ένας ασφαλιστής είναι πραγματικά ένας πιστοποιημένος επαγγελματίας, εγγεγραμμένος στα μητρώα των επιμελητηρίων, κάτι που θα σημαίνει πως έχει και την πιστοποίηση, αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα” σημειώνει η κ. Αντωνάκη. Η ίδια δεν παραλείπει να τονίσει πως με την ταυτοποίηση και τη διασταύρωση που έχει γίνει πριν ξεκινήσει η λειτουργία της νέας υπηρεσίας, υπάρχουν περιορισμένες πιθανότητες ένα επαγγελματίας να μη βρίσκεται στις βάσεις δεδομένων της πλατφόρμας “πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις”.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος υποψήφιος ασφαλιζόμενος από τις αρχές του έτους είναι να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση της διαδικτυακής τοποθεσίας της πλατφόρμας (http://insuranceregistry.uhc.gr/), να συμπληρώσει το όνομα του ασφαλιστικού μεσολαβητή με τον οποίο συνομιλεί και να διαπιστώσει αν “είναι όντως καταχωρισμένος και ενεργός μεσολαβητής αλλά και να δει αν είναι ασφαλιστικός πράκτορας, σύμβουλος, μεσίτης, συντονιστής. Να δει δηλαδή σε ποια κατηγορία ασφαλιστικού μεσολαβητή ανήκει όπως και αν είναι πράγματι ενεργός”, σημειώνει η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

Όσον αφορά τέλος τα προϊόντα που πωλούνται μέσα από τα τραπεζικά καταστήματα, η κ. Αντωνάκη τόνισε πως εν προκειμένω “τα επενδυτικά προϊόντα είναι εντελώς εξειδικευμένα και υπάρχει ειδική πιστοποίηση στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για να τα πωλούν”, πιστοποίηση που επίσης θα είναι εμφανής στην εφαρμογή. Η λειτουργία της νέας πλατφόρμας δομικά έχει μεγάλη σημασία για το κοινωνικό σύνολο καθότι αποτελεί μια “διασφάλιση ότι μιλάει κάποιος με το σωστό και κατάλληλο άτομο”, κατέληξε η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας.

« Επιστροφή

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

Σεμινάρια επαναπιστοποίησης μελών του ΣΕΜΑ σε συνεργασία με την ΑΧΑ Ασφαλιστική

19 Δεκεμβρίου 2017 12:07

Ένας ακόμη κύκλος σεμιναρίων επαναπιστοποίησης μελών του ΣΕΜΑ, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος, αυτή τη φορά σε συνεργασία...

Περισσότερα »

Νέα δράση στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης από τον ΣΕΜΑ

01 Δεκεμβρίου 2017 10:14

Κοντά στα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο ΣΕΜΑ, προσφέροντας...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Mega Brokers: Παρουσία στο Money Show και συζήτηση για την αντιμετώπιση των δύσκολων πελατών

10 Ιανουαρίου 2018 13:55

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr Ισορροπώντας τα επιχειρήματα ανάμεσα στη λογική και στο συναίσθημα...

Περισσότερα »

Globalnet: Λανσάρει ασφαλιστικό e-shop και προχωρά σε συνέργειες!

11 Δεκεμβρίου 2017 14:20

Την πρώτη B2B2C ηλεκτρονική πλατφόρμα της αγοράς δημιούργησε η μεσιτική ασφαλιστική...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

Ομάδα εργασίας του ΣΕΜΑ στις Βρυξέλλες για την IDD

19 Οκτωβρίου 2017 10:08

Αναδημοσίευση από www.insurancedaily.gr Σε ταξίδι αστραπή θα προβούν τα μέλη της ομάδας εργασίας του ΣΕΜΑ που...

Περισσότερα »

Οδηγία IDD: Σωστό το αίτημα του ΣΕΜΑ χρειάζεται οικονομική και πολιτική πανστρατιά

09 Οκτωβρίου 2017 07:24

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr του Νίκου Σακελλαρίου To  αίτημα του ΣΕΜΑ για αναβολή ...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

ΕΙΑΣ: Αναβάθμισε το Ετήσιο Πρόγραμμα Ασφαλιστικών Σπουδών EDI 2018

09 Ιανουαρίου 2018 13:58

Το EIAS DIPLOMA in INSURANCE (EDI 2018), το Ετήσιο Πρόγραμμα Ασφαλιστικών...

Περισσότερα »

Mαργαρίτα Αντωνάκη: Πρωτοποριακή υπηρεσία η πλατφόρμα των ασφαλιστών

09 Ιανουαρίου 2018 13:56

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να επαληθεύουν την επαγγελματική επάρκεια και...

Περισσότερα »