Broker's Time Broker's Time
Left_column_gdpr_cover

Κλαδικά νέα

Α. Σαρρηγεωργίου: Σε κομβικό σημείο ο κλάδος

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου  με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης, που εορτάζεται κάθε χρόνο την 11η Νοεμβρίου, απηύθυνε στους εργαζομένους του κλάδου την παρακάτω επιστολή.

“Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η 11η Νοεμβρίου είναι η ημέρα του κλάδου μας. Η Ημέρα Ασφάλισης που καθιερώθηκε συμβολικά το 2004, είναι μία ημέρα γιορτής για όλους εμάς, τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς που στόχο έχει να αναδείξει την προστασία και προσφορά της Ασφάλισης στην κοινωνία και την οικονομία.

Ως κλάδος βρισκόμαστε σήμερα σε κομβικό σημείο, κρίσιμο για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Από τη μια υπάρχει έλλειμμα ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας, που αντικατοπτρίζεται στην μικρή κατά κεφαλήν ασφαλιστική δαπάνη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ από την άλλη τα τελευταία χρόνια οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης, για ένα σίγουρο και βιώσιμο μέλλον.

Στη νέα αυτή εποχή όλοι εμείς, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε καθημερινά στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, συνεισφέρουμε σημαντικά και ουσιαστικά με την τεχνογνωσία μας και την εμπειρία μας στην υποστήριξη των πολιτών από κάθε λογής κινδύνους και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό. Στόχος μας, να είμαστε μια ασφαλιστική αγορά η οποία στέκεται δίπλα στους ασφαλισμένους με συνεχώς μεγαλύτερη αξιοπιστία, να εργαζόμαστε με συνέπεια και ειλικρίνεια προς όφελός τους και μαζί να διαμορφώσουμε έναν κλάδο με κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο.

Φέτος, με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης, συνεχίζοντας τις δράσεις ανάδειξης της αξίας της Ασφάλισης προς το κοινό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ως Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ένα σύνολο δράσεων που πιστεύουμε αναδεικνύουν την πιο σύγχρονη και “έξυπνη” εικόνα του κλάδου της ασφάλισης στο σύνολό του. Με το κεντρικό μήνυμα «ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω», η νέα ψηφιακή καμπάνια ενημέρωσης πολιτών που θα δούμε σύντομα στοχεύει στην αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης και έρχεται να προβληματίσει με έναν διαφορετικό, πρωτότυπο, ανάλαφρο και σύγχρονο τρόπο, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να πάρουν τα απρόβλεπτα στη ζωή μας.

Η καμπάνια θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου, με μία teaser επικοινωνία στα Social Media και θα συνεχίσει με 4 διαφορετικά, αποκαλυπτικά και ανατρεπτικά videos.

Εκ μέρους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος θα ήθελα να σας προσκαλέσω να αγκαλιάσετε και εσείς, ατομικά και εταιρικά, τη νέα μας προσπάθεια και να μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη Facebook σελίδα και στο website της ΕΑΕΕ, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης της κοινωνίας μεταφέροντας το μήνυμα της Ασφάλισης 365 μέρες το χρόνο. Όσο αναπτύσσεται η ασφαλιστική συνείδηση, τόσο η αγορά θα γίνεται πιο δυνατή και θα στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνική ευαισθησία. Παράλληλα θα ωφελείται η εθνική οικονομία και η χώρα μας πολλαπλά από τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα που η αγορά μας δημιουργεί.

Η δική σας συμβολή και υποστήριξη σε πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και εξελίσσουν τον κλάδο μας είναι καθοριστικής σημασίας.”

« Επιστροφή

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

Οι Επικεφαλής των Επιτροπών του ΣΕΜΑ

18 Απριλίου 2019 14:07

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ όρισε τους Επικεφαλής των Επιτροπών του Συνδέσμου για την επόμενη διετία....

Περισσότερα »

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ

04 Απριλίου 2019 11:32

Με Πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, Αντιπρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Αλφιέρη, Γενικό Γραμματέα τον κ. Γιώργο Ζαφειρίου...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Άννυ Τρύφων: Για ακόμη μία χρονιά, η ομάδα της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα

14 Απριλίου 2019 14:42

Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες...

Περισσότερα »

Η Mega Brokers ασφάλισε το Delphi Economic Forum

28 Μαρτίου 2019 12:11

Στη Mega Brokers εμπιστεύτηκε την ασφάλειά του το 4ο «Delphi Economic Forum», αναθέτοντας στην...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

Οι άνθρωποι του ΣΕΜΑ στο Insuranceworld

25 Ιανουαρίου 2019 16:02

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr Ο ΣΕΜΑ είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ, με δύναμη σε ετήσια εγγεγραμμένα...

Περισσότερα »

ΣΕΜΑ: Εδωσε σάρκα και οστά στον θεσμό ιδ. ασφάλισης

23 Ιανουαρίου 2019 16:01

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr της Ελενας Ερμείδου Ανανεωμένος και ισχυρός, υπό την Προεδρεία του κου Γιάννη...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

Η ΕΑΕΕ ανοίγει διάλογο με τους νέους!

29 Μαρτίου 2019 10:11

Ο ασφαλιστικός κλάδος, ως εργοδότης, συζητάει για τις φιλοδοξίες των νέων και τις προοπτικές που τους δίνει....

Περισσότερα »

Τι προτείνει η ΕΑΕΕ για την ειδική ασφαλιστική κάλυψη υποψήφιων οδηγών

28 Μαρτίου 2019 10:33

Τις προτάσεις της με βάση τα νέα δεδομένα για τα διπλώματα οδήγησης παρουσίασε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών...

Περισσότερα »