Broker's Time Broker's Time
Left_column_gdpr_cover

Κλαδικά νέα

Insurance Awards 2019: Οι 57 πρωταθλητές ασφαλιστές

57 πρωταθλητές της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με βάση τα παραγωγικά τους αποτελέσματα αναδείχθηκαν στα Insurance Awards «Φίλιππος Μωράκης» 2019, που διοργανώθηκαν στις 12 Ιουνίου στο Balux Prive από τη Morax Media SA. Στην 27η απονομή βραβείων συμμετείχαν οι Allianz, ARAG, CNP, ERGO, Eurolife ERB, Groupama, Interamerican, Δύναμις Ασφαλιστική, Εθνική Ασφαλιστική & Ευρωπαϊκή Πίστη.

Για άλλη μία χρονιά ο θεσμός των ασφαλιστικών βραβείων που δημιούργησε ο Φίλιππος Μωράκης και μετρά σχεδόν τρεις δεκαετίες τίμησε τους επαγγελματίες ασφαλιστές για το ρόλο τους στην ιδιωτική ασφάλιση. 350 άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς, ανώτατα στελέχη εταιρειών, εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το παρών σε μία βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους των δικτύων των εταιρειών. Παρουσιαστές της εκδήλωσης ήταν η Ελεονώρα Μελέτη και ο Νίκος Μωράκης, που άφησαν το προσωπικό τους στίγμα στη βραδιά.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της ΤτΕ, αναφέρθηκε στη δυναμική ανάπτυξης και τις προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Επισήμανε ότι ο κλάδος έδειξε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα την περίοδο της κρίσης και σε ένα δύσκολο θεσμικό περιβάλλον κατάφερε να ανακάμψει και να ενισχύσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα αποτελεί η προστασία του καταναλωτή που διασφαλίζεται μέσα από τη νομοθεσία, τους ισχυρούς οικονομικούς δείκτες των ασφαλιστικών εταιρειών, την πληροφόρηση και τον εποπτικό μηχανισμό. Η διεύρυνση των ασφαλιστικών εργασιών, όπως εξήγησε, θα αποτελέσει απόρροια της καλλιέργειας της ασφαλιστικής συνείδησης μέσα από τρεις άξονες: την ελεγκτική αρχή, τους φορείς εκπροσώπησης του κλάδου και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του ΕΕΑ, τόνισε ότι «Είναι αναγκαίος ο δημόσιος τομέας και στη σύνταξη και στην υγεία. Ωστόσο είναι απαραίτητο ο δεύτερος πυλώνας να είναι κεφαλαιουχικός. Στην Ευρώπη από το 7,5% του ΑΕΠ το 60% είναι η σύνταξη. Είναι αναγκαίο η πολιτεία να αντιληφθεί ότι η ασφάλιση πρέπει να εκπίπτει από το εισόδημα του φορολογούμενου». Σχετικά με τις βραβεύσεις δήλωσε πως είναι σημαντική βραδιά για τους ανθρώπους της διαμεσολάβησης γιατί τιμάται το έργο τους.

Περίπου το 5% των επαγγελματιών που εισέρχονται στον κλάδο καταφέρνουν να πετύχουν και να παραμείνουν.

Εν συνεχεία ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του μίλησε για τον Φίλιππο Μωράκη, ιδρυτή του θεσμού των βραβείων και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης της διαμεσολάβησης. Όπως είπε «Σήμερα τιμάμε τους πρωταθλητές εκπαιδευμένους επαγγελματίες διαμεσολαβητές που έχουν επιφορτιστεί με το σημαντικό ρόλο να ασφαλίσουν τον επικίνδυνα ανασφάλιστο Έλληνα».

Ο Ιωάννης Τοζακίδης, Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ, δήλωσε: «Γνώρισα τον Φίλιππο Μωράκη και παρακολούθησα πολλές εκπαιδεύσεις. Ήταν ένας οραματιστής που το 1992 βράβευσε για πρώτη φορά συντονιστές. Η επόμενη γενιά συνεχίζει τώρα το θεσμό των βραβεύσεων. Ένα θεσμό που βοηθά την αγορά και τη διαμεσολάβηση. Στη σύγχρονη εποχή οι διαμεσολαβητές αποκτούμε μεγαλύτερη ευθύνη, αναβαθμίζεται το κύρος του κλάδου και αυτό μας οδηγεί σε μια καινούργια μέρα. Είμαι αισιόδοξος ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα σωματεία, τα επιμελητήρια και οι θεσμοί, δεν έχουν βρεθεί ποτέ τόσο κοντά όσο τώρα. Έχουμε πολλά να κατακτήσουμε στο μέλλον και κυρίως να κάνουμε τον καταναλωτή να μας εμπιστευτεί ακόμα περισσότερο. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι ενιαία και αδιαίρετη και έχει πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει».

Από την πλευρά του ο Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρώπη Ασφαλιστική και Δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα αναφέρθηκε στο θεσμό των βραβείων και τη σημασία τους για τον κλάδο και τους επαγγελματίες.

Εν συνεχεία ο Μιχάλης Μωράκης, Γενικός Διευθυντής της Morax Media SA ανακοίνωσε την ενέργεια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της διοργανώτριας εταιρείας των Insurance Awards που αφορά στο σχεδιασμό της digital στρατηγικής παρουσίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής.

Ο Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος στο χαιρετισμό του δήλωσε ότι «Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε συμβάλει σε αυτή την εκδήλωση. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους της διαμεσολάβησης, τους επαγγελματίες που αποτελούν το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην ασφαλιστική αγορά και τους πολίτες. Επιτελούν σημαντικό έργο για την κοινωνία και την οικονομία και αυτό επιβραβεύουμε σήμερα. Η Affidea έχει καταφέρει να καταστεί ο πλέον στενός συνεργάτης της ασφαλιστικής αγοράς, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλοτάτου επιπέδου σε χιλιάδες ασφαλισμένους».

Τα Insurance Awards 2019 ολοκληρώθηκαν με δείπνο και μουσική σε ιδιαίτερα φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν με τις αιγίδες τους τόσο η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) όσο και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ). Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Affidea, ο Όμιλος Ευρωκλινικής και ο Όμιλος ΙΑΣΩ, υποστηρικτής η Carglass®. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ & χορηγός διαδικτυακής επικοινωνίας το naftemporiki.gr.

« Επιστροφή

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

Νέες παροχές από την κάρτα «Silver» του ΣΕΜΑ

11 Σεπτεμβρίου 2019 10:27

Νέα προνόμια και νέα προγράμματα προστίθενται στην κάρτα μελών του ΣΕΜΑ «Silver», με την προοπτική έως...

Περισσότερα »

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: Τονωτική ένεση για την ασφαλιστική αγορά η άρση των capital controls

28 Αυγούστου 2019 07:45

Αναδημοσίευση από www.nextdeal.gr "Τονωτική ένεση για την ασφαλιστική αγορά" χαρακτήρισε την άρση των...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Ημερίδα για cyber risks ξενοδοχειακών μονάδων με τη συνδρομή GLOBALNET Insurance Brokers&AIG

03 Ιουνίου 2019 12:42

Η  Ένωση Ξενοδόχων Χανίων στο πλαίσιο της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των μελών της, σε συνεργασία  με την...

Περισσότερα »

Άννυ Τρύφων: Για ακόμη μία χρονιά, η ομάδα της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα

14 Απριλίου 2019 14:42

Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

Οι άνθρωποι του ΣΕΜΑ στο Insuranceworld

25 Ιανουαρίου 2019 16:02

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr Ο ΣΕΜΑ είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ, με δύναμη σε ετήσια εγγεγραμμένα...

Περισσότερα »

ΣΕΜΑ: Εδωσε σάρκα και οστά στον θεσμό ιδ. ασφάλισης

23 Ιανουαρίου 2019 16:01

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr της Ελενας Ερμείδου Ανανεωμένος και ισχυρός, υπό την Προεδρεία του κου Γιάννη...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΕ

12 Ιουλίου 2019 14:29

Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα την 12/6/2019, τα Μέλη που εξελέγησαν, συνήλθαν εχθές σε πρώτη συνεδρίαση...

Περισσότερα »

Insurance Awards 2019: Οι 57 πρωταθλητές ασφαλιστές

24 Ιουνίου 2019 12:54

57 πρωταθλητές της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με βάση τα παραγωγικά τους αποτελέσματα αναδείχθηκαν στα Insurance...

Περισσότερα »