Broker's Time Broker's Time
Left_column_gdpr_cover

Ημερίδες

Ο Μεσίτης Ασφαλίσεων Επιχειρεί Ηθικά & Υπεύθυνα, Συνέδριο με θέμα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ υπέγραψε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), εγκαινιάζοντας την ανάληψη σειράς δράσεων για την αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου, με στόχο τη συστράτευσή του με τους κοινωνικούς εταίρους σε ζητήματα που άπτονται του ηθικού επιχειρείν και της εξασφάλισης της δικής του βιώσιμης ανάπτυξης.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας και ο Ταμίας του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, κ. Πάκης Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος, στο αμφιθέατρο της Interamerican, με τίτλο «Ο Μεσίτης Ασφαλίσεων Επιχειρεί Ηθικά και Υπεύθυνα», η οποία πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της φετινής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μεσιτών ασφαλίσεων.

Την παρουσίαση της Εκδήλωσης, ανέλαβε η Γ. Γ. του Συνδέσμου κα Ευγενία Καφφετζή, η οποία αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, κάλεσε στο βήμα τον κ. Γιώργο Καραβία να απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους, τονίζοντας ότι, η διαφάνεια στις συναλλαγές και το ηθικό επιχειρείν αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης για το Μεσίτη Ασφαλίσεων.

Χαιρετισμό απήυθυνε και ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά η ΕΚΕ μπήκε δυναμικά στο ΕΣΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι τα προγράμματα εταιρικής ευθύνης θα πρέπει να στραφούν και προς τις μικρές εταιρείες καθότι, όπως είπε, στη χώρα μας οι επιχειρήσεις έως 9 άτομα προσωπικό αποτελούν το 93% του συνόλου των εταιρειών.

Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, η οποία επεσήμανε με έμφαση το γεγονός ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από την ιδιωτική ασφάλιση είναι κατά βάση κοινωνικές, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όσοι δρουν υπεύθυνα επιβραβεύονται από την αγορά.

Τον λόγο μετά έλαβε ο τ. Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΑ κ. Δημήτρης Ζαφείριου, εμπνευστής και ουσιαστικά διοργανωτής της εκδήλωσης, ανοίγοντας τη συζήτηση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στη σύντομη τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι «για να υλοποιηθεί ο αναβαθμισμένος ρόλος του Μεσίτη, απαιτείται ένα νέο είδος εταιρικής κουλτούρας και διακυβέρνησης που θα στηρίζεται σε αξίες όπως η διαφάνεια, η ηθική επιχειρηματικότητα, η αειφόρος ασφάλιση, η εξωστρέφεια και η καινοτομία, αλλά και σε ένα νέο σύνολο αρχών λειτουργίας, συμπεριφοράς και κανονιστικών συμμορφώσεων». Στάθηκε δε στις αξίες και τις συμμορφώσεις «που προϋποθέτουν την ενσωμάτωση των αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στη φιλοσοφία των μεσιτικών εταιριών και των εργαζομένων σε αυτές, ώστε να αναδειχθεί η προστιθέμενη αξία των παρεχομένων υπηρεσιών στην κοινωνία και την επιχειρηματική κοινότητα της οποίας ο Μεσίτης αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο».

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του ο κ. Ζαφειρίου, σύστησε τους εκλεκτούς ομιλητές, δίνοντας τον λόγο κατά σειρά στον  κ. Πάκη Παπαδημητρίου, Ταμία του Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ, ο οποίος ανέφερε ότι η ΕΚΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο για τις επιχειρήσεις, καθότι αποβλέπει στην επιστροφή στην κοινωνία μέρους των όσων κερδίζουν οι επιχειρηματίες από την αγορά, ενώ ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΣΕΒ, κ.Μάρκος Λουκογιαννάκης εξέφρασε τη στρατηγική στόχευση του Συνδέσμου η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη να επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις. «Πρέπει στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής για την ΕΚΕ να συγκροτήσουμε πρωτοβουλίες συλλογικής δράσης όπως αυτή που επιχειρεί σήμερα ο ΣΕΜΑ» επεσήμανε.

Η Πρόεδρος της Quality Net Foundation, κ. Χρυσούλα Εξάρχου, δήλωσε ότι η υπεύθυνη δράση αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Στην ιδιωτική ασφάλιση λίγες εταιρείες ασκούν σήμερα ΕΚΕ, ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε αναγκαίο ένα πλαίσιο αρχών αυτοδέσμευσης για το πως θα πρέπει να λειτουργούν οι εταιρείες του κλάδου.

Ο Πρόεδρος Ευρώπης και Ελλάδος του Δικτύου Επιχειρηματικής Ηθικής, κ.Αντώνης Γκορτζής, υποστήριξε ότι αν οι διοικούντες τις επιχειρήσεις δεν είναι ηθικοί, το εταιρικό οικοδόμημα κάποια στιγμή θα καταρρεύσει. «Υπάρχει ειδικό μοντέλο που καθοδηγεί μια επιχείρηση στο να αναπτύσσεται ηθικά. Το μοντέλο αυτό διδάσκεται σήμερα στα πανεπιστήμια» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στην Ευρώπη εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθιερωθεί μάθημα περί ηθικής στο επιχειρείν για τους μαθητές 16 ετών ώστε να γνωρίζουν πως πρέπει να φέρονται στο μέλλον εφόσον δραστηριοποιηθούν ως επιχειρηματίες».

Ο κ. Βασίλειος Καμινάρης, Partner της EY, Επικεφαλής του τμήματος Ελεγκτών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Βιωσιμότητας, τόνισε τηνανάγκη εξασφάλισης θετικής επίπτωσης στην κοινωνία από την επιχειρηματική δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι οι μεσίτες ασφαλίσεων πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στους εργαζόμενους, τους πελάτες, τις ασφαλιστικές και τους προμηθευτές και να εξασφαλίσουν ότι δρουν με κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να αφήσουν την παρακαταθήκη τους για τις επόμενες γενιές.

Σε παρέμβασή του ο κ. Ιωάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Interamerican, υπογράμμισε τη σημασία της αυτορρύθμισης για προοπτική και κοινωνική ευημερία μέσα στην ίδια την εταιρεία και επεσήμανε ότι η διάσταση της ΕΚΕ ξεκινάει μέσα από την ίδια την επιχείρηση και το πως είναι οργανωμένη.

« Επιστροφή

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

Ο ΣΕΜΑ σύμμαχος για ένα κοινό μέτωπο στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

23 Μαΐου 2019 09:53

«Οι μεσίτες ασφαλίσεων συντάσσονται με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση για τη διαμόρφωση ενός κοινού οράματος,...

Περισσότερα »

Μ. Τζωρτζωρής: Ευνοεί την επικοινωνία και τη συνεργασία του κλάδου η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη

17 Μαΐου 2019 08:54

Αναδημοσίευση από www.insurance-eea.gr Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, επαινεί  όπως...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Άννυ Τρύφων: Για ακόμη μία χρονιά, η ομάδα της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα

14 Απριλίου 2019 14:42

Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες...

Περισσότερα »

Η Mega Brokers ασφάλισε το Delphi Economic Forum

28 Μαρτίου 2019 12:11

Στη Mega Brokers εμπιστεύτηκε την ασφάλειά του το 4ο «Delphi Economic Forum», αναθέτοντας στην...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

Οι άνθρωποι του ΣΕΜΑ στο Insuranceworld

25 Ιανουαρίου 2019 16:02

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr Ο ΣΕΜΑ είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ, με δύναμη σε ετήσια εγγεγραμμένα...

Περισσότερα »

ΣΕΜΑ: Εδωσε σάρκα και οστά στον θεσμό ιδ. ασφάλισης

23 Ιανουαρίου 2019 16:01

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr της Ελενας Ερμείδου Ανανεωμένος και ισχυρός, υπό την Προεδρεία του κου Γιάννη...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, Κεντρικός Ομιλητής στο 12th Insurance Conference

24 Απριλίου 2019 07:42

Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Ασφαλιστικής Αγοράς, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αποτελεί ένα από τα βασικά...

Περισσότερα »

Η ΕΑΕΕ ανοίγει διάλογο με τους νέους!

29 Μαρτίου 2019 10:11

Ο ασφαλιστικός κλάδος, ως εργοδότης, συζητάει για τις φιλοδοξίες των νέων και τις προοπτικές που τους δίνει....

Περισσότερα »