Broker's Time Broker's Time
Left_column_gdpr_cover

Μήνυμα Προέδρου

Εισαγωγικό κείμενο του Προέδρου του ΣΕΜΑ κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, που δημοσιεύτηκε στο Broker's Time 56.

«Αναφορικά με όλες τις πράξεις πρωτοβουλίας και δημιουργίας, μία είναι η θεμελιώδης αλήθεια - τη στιγμή που αφοσιώνεται κανείς οριστικά στον σκοπό του, αρχίζει να επενεργεί και η Θεία Πρόνοια».
ΓΚΑIΤΕ

Το 2019 ξεκίνησε με την πεποίθηση ότι ίσως είναι η χρονιά των σπουδαίων αλλαγών και, κλείνοντας το πρώτο τετράμηνο του έτους, η αντίληψη αυτή δεν έχει ανατραπεί.

Η αλήθεια είναι ότι, με μια ποιητική άδεια, όλοι εμείς που βρισκόμαστε επί σειρά ετών σε αυτήν την αγορά αισθανόμαστε σχεδόν αυθόρμητα έναν νέο παλμό. Ένα αίσθημα αισιοδοξίας και μια πίστη ότι, σύντομα, μετά από ένα καταπονημένο παρελθόν, ανατέλλει ένα καλύτερο μέλλον.

Θα ήμουν αιθεροβάμων βεβαίως να υποστηρίξω ότι οι παθογένειες και τα προβλήματα έχουν εκλείψει. Αντιθέτως! Όμως, νιώθω ότι είμαστε κοντά σε ένα κομβικό σημείο, όπου οι συνθήκες, οι προϋποθέσεις και η αντίληψη ευθυγραμμίζονται και δημιουργούν ένα πλαίσιο Φυσικής Ωρίμανσης που μας επιτρέπει να νιώθουμε αισιόδοξοι.

Ας εστιάσουμε στα θετικά:

1. Διαθέτουμε εμπειρία: Η «κρίση», που ξεκίνησε ως κοινωνική και εξελίχθηκε σε οικονομική, μας πλήγωσε βαθιά, αλλά ταυτόχρονα μας ωρίμασε. Πλέον, έχουμε συνειδητοποιήσει τα λάθη, αλλά και την αντίληψη της καλύτερης διαχείρισης των πόρων μας, και πράττουμε σίγουρα με μεγαλύτερη σοφία.

2. Διαθέτουμε αξιοπιστία: Το θεσμικό πλαίσιο μεταλλάχθηκε και όλοι, σταδιακά, προσαρμοστήκαμε. O βαθμός εξασφάλισης των ασφαλιστικών εταιρειών για χάρη του καταναλωτή, και κατά συνέπεια της κοινωνίας, ποτέ δεν ήταν τόσο αξιόπιστος όσο σήμερα.

3. Διαθέτουμε τεχνολογία: Οι νέες τεχνολογίες είναι στην υπηρεσία μας και αποτελούν έναν εξαιρετικό σύμμαχό μας, μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να πολλαπλασιάσουμε τα κανάλια επικοινωνίας και γενικώς συμβάλλουν στην ανάπτυξη των εργασιών μας.

4. Διαθέτουμε τα μέσα επικοινωνίας: Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας οι δυνατότητες, αλλά και η ευκολία να μεταδώσεις το μήνυμα της προστιθέμενης αξίας της ιδιωτικής ασφάλισης όπως και της μέριμνας ή πρόληψης για τη δύσκολη στιγμή, δεν ήταν τόσο πολλές και οικονομικές. Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια μας.

Η συγκυρία είναι ιδανική, αρκεί να συντονίσουμε τις επιδιώξεις μας και να αυξήσουμε τη συνεργασία μας. Εν τέλει, όλοι εμείς, οι Μεσίτες Ασφαλίσεων, «η νέα γενιά», έχουμε την ευκαιρία αλλά και την ευθύνη να συμβάλουμε στον εκ νέου προσδιορισμό της ασφάλισης, ως μιας φιλικής, εύκολης, καθαρής και απόλυτα αξιόπιστης διαδικασίας, που θα επιτρέψει στον άνθρωπο να ευημερήσει, να αποφύγει τα λάθη και να σχεδιάσει καλύτερα το μέλλον του.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων έχει σχέδιο το οποίο συντάσσεται με την πεποίθηση ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να γυρίσουμε σελίδα, επιμένει στη σύνδεση όλων των δυνάμεων και διαθέτει νέες, επίκαιρες ιδέες, για να δημιουργήσει τις βάσεις για μια αναβαθμισμένη ασφαλιστική αγορά, τόσο σε επίπεδο ποιότητας όσο και σε επίπεδο κύκλου εργασιών.

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

Μιχάλης Τζωρτζωρής: «Η πρόληψη, η καθοδήγηση κι η σωστή επιλογή προγράμματος, θα περιορίσουν τα κόστη θεραπειών»

02 Ιουλίου 2019 14:21

Σε τρεις άξονες κινούνται οι μεσίτες ασφαλίσεων προκειμένου αφενός να κατευθύνουν καλύτερα τον ασφαλισμένο σε θέματα...

Περισσότερα »

Μ. Τζωρτζωρής, ΣΕΜΑ: Η αγορά διορθώνει τις στρεβλώσεις

06 Ιουνίου 2019 09:08

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr Της Ελενας Ερμείδου «Η αγορά διορθώνει τις στρεβλώσεις»...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Ημερίδα για cyber risks ξενοδοχειακών μονάδων με τη συνδρομή GLOBALNET Insurance Brokers&AIG

03 Ιουνίου 2019 12:42

Η  Ένωση Ξενοδόχων Χανίων στο πλαίσιο της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των μελών της, σε συνεργασία  με την...

Περισσότερα »

Άννυ Τρύφων: Για ακόμη μία χρονιά, η ομάδα της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα

14 Απριλίου 2019 14:42

Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

Οι άνθρωποι του ΣΕΜΑ στο Insuranceworld

25 Ιανουαρίου 2019 16:02

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr Ο ΣΕΜΑ είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ, με δύναμη σε ετήσια εγγεγραμμένα...

Περισσότερα »

ΣΕΜΑ: Εδωσε σάρκα και οστά στον θεσμό ιδ. ασφάλισης

23 Ιανουαρίου 2019 16:01

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr της Ελενας Ερμείδου Ανανεωμένος και ισχυρός, υπό την Προεδρεία του κου Γιάννη...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΑΕ

12 Ιουλίου 2019 14:29

Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών που έλαβαν χώρα την 12/6/2019, τα Μέλη που εξελέγησαν, συνήλθαν εχθές σε πρώτη συνεδρίαση...

Περισσότερα »

Insurance Awards 2019: Οι 57 πρωταθλητές ασφαλιστές

24 Ιουνίου 2019 12:54

57 πρωταθλητές της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με βάση τα παραγωγικά τους αποτελέσματα αναδείχθηκαν στα Insurance...

Περισσότερα »