Broker's Time Broker's Time
Left_column_gdpr_cover

Μήνυμα Προέδρου

Εισαγωγικό κείμενο του Προέδρου του ΣΕΜΑ κ. Γιάννη Ξηρογιαννόπουλου, που δημοσιεύτηκε στο Broker's Time 55.

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ «ΖΥΓΑΡΙΑ» ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Μια καινούργια χρονιά ανοίγεται μπροστά μας και όπως κάθε νέα αρχή έτσι και το 2019 προσφέρεται ως αφετηρία προκειμένου όλοι μας να δώσουμε τη μάχη μας για υψηλότερες επιδόσεις και για μια καλύτερη εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς, στο σύνολό της.

Το θετικό αυτή τη φορά είναι ότι αφήνουμε πίσω μας ένα έτος διαφορετικό όσον αφορά αυτά τα οποία ζήσαμε τα τελευταία 10 περίπου έτη. Πλέον, υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας μας, έχουμε αρχίσει να διεκδικούμε νέες επενδύσεις σε υποδομές, υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες, ενώ η ψυχολογία και η καταναλωτική εμπιστοσύνη -έστω και με αργούς ακόμη ρυθμούς- δείχνουν να ενδυναμώνονται.

Πρόκειται, με άλλα λόγια, για μια συγκρατημένα θετική συγκυρία, την οποία μπορούμε να εκμεταλλευθούμε προς όφελος όλων μας, προς όφελος της ίδιας της ασφαλιστικής αγοράς και των διαμεσολαβητών της και, κατά συνέπεια, προς όφελος του επιχειρείν και της κοινωνίας.

Το 2019 απαιτεί από εμάς προσήλωση στους στόχους, αλλά και διάθεση για την προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα, και κυρίως στις αλλαγές που επέρχονται στη διαμεσολάβηση από την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας IDD. Η ενσωμάτωσή της στο εθνικό δίκαιο μας υποχρεώνει να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας με τους ασφαλισμένους, για τους οποίους η οδηγία προβλέπει αυξημένες υποχρεώσεις ενημέρωσης και καθοδήγησης.

Τα δεδομένα αλλάζουν και σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση της διαμεσολάβησης, καθότι τίθενται νέα, ασυμβίβαστα στο καθεστώς συνεργασιών μεταξύ διαμεσολαβούντων, περιορίζονται οι κατηγορίες διαμεσολάβησης, ενώ πλέον η αγορά απελευθερώνεται πλήρως έναντι των λοιπών κρατών-μελών της ΕΕ.

Οι νέες αυτές συνθήκες απαιτούν εγρήγορση και προσαρμοστικότητα από όλους μας. Απαιτούν «έξυπνα» αντανακλαστικά, άμεσες αποφάσεις και την αναζήτηση πρακτικών οι οποίες θα μας φέρουν ακόμη πιο κοντά στον πελάτη, όχι μόνο διότι ο ίδιος μας έχει ανάγκη -κι ας μην το συνειδητοποιεί κάποιες φορές-, αλλά γιατί, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλούμαστε να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας έναντι των νέων μεθόδων προώθησης ασφαλιστικών προϊόντων, όπως είναι οι e-πωλήσεις, που πλέον απειλούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες της αγοράς.

Βέβαια, για εμάς, τους μεσίτες ασφαλίσεων, το γεγονός και μόνο ότι διαφοροποιούμαστε ως προς τη θέση μας στην αγορά, καθότι «στεκόμαστε» από την πλευρά του πελάτη στη σύναψη κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, μας προσδίδει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Το 2019 είναι, λοιπόν, γεμάτο ευκαιρίες, αλλά και προκλήσεις. Περισσότερες ευκαιρίες από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά και περισσότερες προκλήσεις. Πιστεύω, ωστόσο, ότι είναι στο χέρι μας να γυρίσουμε τη «ζυγαριά» υπέρ των ευκαιριών.

Εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες του Broker’s Time, όπως και στους φίλους, τους συνεργάτες και τα στελέχη της αγοράς, μια καλή και δημιουργική χρονιά, με πολλές επιτυχίες και υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Είσοδος Μελών

Ανάκτηση κωδικού πρόσβασης

Τα νέα του ΣΕΜΑ

Οι Επικεφαλής των Επιτροπών του ΣΕΜΑ

18 Απριλίου 2019 14:07

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ όρισε τους Επικεφαλής των Επιτροπών του Συνδέσμου για την επόμενη διετία....

Περισσότερα »

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΜΑ

04 Απριλίου 2019 11:32

Με Πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Τζωρτζωρή, Αντιπρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Αλφιέρη, Γενικό Γραμματέα τον κ. Γιώργο Ζαφειρίου...

Περισσότερα »

Τα νέα των μελών

Άννυ Τρύφων: Για ακόμη μία χρονιά, η ομάδα της ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα

14 Απριλίου 2019 14:42

Η ERB Ασφαλιστικές Υπηρεσίες ΑΕΜΑ πραγματοποίησε εκδήλωση αφιερωμένη στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες...

Περισσότερα »

Η Mega Brokers ασφάλισε το Delphi Economic Forum

28 Μαρτίου 2019 12:11

Στη Mega Brokers εμπιστεύτηκε την ασφάλειά του το 4ο «Delphi Economic Forum», αναθέτοντας στην...

Περισσότερα »

Τα media για τον ΣΕΜΑ

Οι άνθρωποι του ΣΕΜΑ στο Insuranceworld

25 Ιανουαρίου 2019 16:02

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr Ο ΣΕΜΑ είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ, με δύναμη σε ετήσια εγγεγραμμένα...

Περισσότερα »

ΣΕΜΑ: Εδωσε σάρκα και οστά στον θεσμό ιδ. ασφάλισης

23 Ιανουαρίου 2019 16:01

Αναδημοσίευση από www.insuranceworld.gr της Ελενας Ερμείδου Ανανεωμένος και ισχυρός, υπό την Προεδρεία του κου Γιάννη...

Περισσότερα »

Κλαδικά Νέα

Η ΕΑΕΕ ανοίγει διάλογο με τους νέους!

29 Μαρτίου 2019 10:11

Ο ασφαλιστικός κλάδος, ως εργοδότης, συζητάει για τις φιλοδοξίες των νέων και τις προοπτικές που τους δίνει....

Περισσότερα »

Τι προτείνει η ΕΑΕΕ για την ειδική ασφαλιστική κάλυψη υποψήφιων οδηγών

28 Μαρτίου 2019 10:33

Τις προτάσεις της με βάση τα νέα δεδομένα για τα διπλώματα οδήγησης παρουσίασε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών...

Περισσότερα »